Dansk Tatovering af Jon Nordstrøm

Jeg er som håndværker fascineret af det håndværks-mæssige i tatoveringsfaget. Da historien om det så udkom i en flot bog, som Jon havde lavet, følte jeg, at det var oplagt for mig at lave en specialindbinding af bogen. Jon har fulgt processen med sit kamera, når jeg arbejder i mit værksted. 

I korte træk kan indbindingen beskrives sådan, at bogen er blevet skilt ad, hæftet, limet, rundet, skåret, har fået guld- eller grafitsnit og kapitælbånd - rødt som blod. Som omslag er bogen blevet beklædt med helskind i blåt, den klassiske tatovørfarve. På omslaget er der en brugt og håndtegnet stencil, tegnet af Lanas med blæk fra 1930. 

Bøgerne er nummererede og signerede af Jon og mig. De kan købes ved at klikke her.

Da bogen udkom som forlagsudgave i 2009 på Nordstrøms Forlag, blev den udvalgt af Forening for Boghaandværk blandt årets bedste bogarbejder og modtog guld for product print af Creative Circle.

Årets svenske mesterbind

Jeg kan med glæde annoncere, at jeg er blevet udvalgt til at lave Årets Svenska Mästarband.

Det er en tradition i Sverige siden 1986, at Bokbindarmästareföreningen i Stockholm, den svenske mesterforening, hvert år vælger en bogbinder, der får til opgave at indbinde et mesterbind. Mit bind er så blevet nr. 25 i samlingen. Foreningen vælger en bog, der er udkommet i løbet af året, og så er det bogbinderen frit stillet at indbinde den. Bogen, jeg blev bedt om at indbinde, er "Barnmark" af fotografen Mikael Andersson og forfatteren Göran Tunström.

Mine tanker om indbindingen: Et solgult dybfalset bind med guldsnit og håndsyede håndstukne kapitæler, der symboliserer sommer og sol. Et foderal i grønt skind og træfinér – som den skov, børnene leger i. Dertil en æske i blåt lærred og papir – ligesom søen, de bader i. For at se processen, klik her.

Thomas Transtömer

I forbindelse med Tomas Tranströmers modtagelse af Nobelprisen i litteratur, har jeg indbundet bogen Dikter och Prosa 1954-2004 til udstillingen på Nobelmuseet, juni 2013

Jeg ønskede at deltage med lige præcis en nytrykt bog, da jeg ofte har oplevet at der indenfor mit fag anvendes gamle førsteudgaver, når det skal være "pænt". Så jeg er ekstra glad over at bogen fik en premie for godt håndværk og design.